ONTDEK GRONINGEN MET ONZE STADSWANDELINGEN

       

stadsgidsgroningen logo

Rolling Stones Unzipped in het Groninger Museum

UNZIPPED GRONINGEN

___

 In het kader van Unzipped, de tentoonstelling over de Rolling Stones in het Groninger Museum, hebben de gidsen van StadsgidsGroningen een unieke wandeling ontwikkeld. De wandeling gaat van start bij het museum, onder de ‘Stones-tong’ voor de ingang, en leid je daarna langs de hoogtepunten in de binnenstad van Groningen.

De verhalen die we daarbij vertellen gaan niet alleen over de Olle Grieze en Bommen Berend, maar ook over een Groningse zangeres die mocht optreden in het Witte Huis en een Amerikaanse rockster die een blauwtje liep in Groningen.

Onze gidsen zijn echte verhalenvertellers met vaak jarenlange ervaring als stadsgids. Laat je meevoeren op een reis door de tijd door één van de mooist steden van Nederland. Wij ‘unzippen’ graag de mooiste verhalen in een stadswandeling die ongeveer 1,5 uur zal duren. Wandel je mee?

 € 120,- (excl. 21% BTW) / 1,5 uur

academietoren vanuit Folkingestraat

HISTORISCHE STADSWANDELING
     
Een stadswandeling door Groningen is een wandeling door de tijd. De oudste gebouwen dateren uit het begin van dertiende eeuw. Sindsdien heeft elke periode zijn sporen achtergelaten. Nog steeds staan er bouwkranen in het hart van de stad.

Tijdens de historische stadswandeling hoor je de mooiste en meest aangrijpende verhalen over de geschiedenis van de stad en haar inwoners. We laten zo het verleden van Groningen weer even tot leven komen.

Onze deskundige stadsgidsen nemen je mee van de eerste nederzetting naar het heden. Je hoort van ons geen droge feiten en jaartallen, maar de verhalen die de stad kleur geven.

Verhalen over de onderarm van Johannes de Doper en een verdwenen concertgebouw met wereldberoemde akoestiek. Verhalen over een kanon dat een bord met zuurkool met spek van de tafel van een Duitse bisschop schoot. Verhalen die je laten lachen of ontroeren.

(Vanaf €120,- (ex. BTW) / 1,5 uur)

        

Pelster- of Heilige Geestgasthuis te Groningen

VERBORGEN SCHATTEN VAN GRONINGEN

       

Ooit telde Groningen 32 gasthuizen, waar ouderen, armen en zieken in rust konden wonen, genezen of sterven. Vaak bestond een gasthuis uit een hofje omringd door huisjes. Nu vormen deze hofjes oases van rust en schoonheid in de binnenstad. Ontdek deze Verborgen Schatten van Groningen met een stadswandeling met gids.

Tijdens deze hofjeswandeling laten we je de mooiste gasthuizen en hofjes zien. We laten je vooral genieten van de prachtige tuinen en vaak eeuwenoude gebouwen, middeleeuwse gangen en karakteristieke kerkjes en kapellen. ‘Dat dit nog bestaat’, is een veel gehoorde uitspraak van onze wandelaars.

(Vanaf € 120 (ex. BTW) / 1,5 uur)

Met onze Hofjeswandeling Deluxe kies je voor een stadswandeling langs de mooiste hofjes in de binnenstad, een heerlijke lunch in een door ons geselecteerd restaurant en een stadswandeling door de Hortusbuurt, waar tal van hofjes verscholen liggen in misschien wel de mooiste buurt van Nederland.

(Vanaf  €32,95 (ex. BTW) per persoon / minimaal zes personen / 3 uur)

       

Stadswandeling Groningen

KUNSTWANDELING
     

Groningen is een stad met hart voor kunst. Tijdens deze stadswandeling neemt onze stadsgids je mee langs publieke kunstwerken – Groningen telt er ruim vierhonderd – en plekken die een belangrijke rol spelen of hebben gespeeld in kunstminnend en kunst makend Groningen.

We laten je de bronzen boomstam zien die Armando maakte ter nagedachtenis aan de in de Tweede Wereldoorlog om het leven gebrachte Hendrik Werkman. Of de dichte deur die Gert Sennema tegenover de synagoge in de Folkingestraat liet plaatsen.

Maar we wijzen je ook de werkkamer op de Ossenmarkt aan van Willem Frederik Hermans. De plek waar Jozef Israëls geboren werd. En als we een beetje geluk hebben, zie je Jean Pierre Rawie aan de bar zitten om inspiratie op te doen voor zijn volgende column of gedicht.

Willem Valk, Hendrik de Vries, Bernard Tschumi, Wladimir de Vries en Zaha Hadid zijn een greep uit de namen die aan bod komen tijdens de kunstwandeling van StadsgidsGroningen.

Een stadswandeling voor de kunstliefhebber, die zich perfect laat combineren met een rondleiding door het Groninger Museum.

(Vanaf €120,- (ex. BTW) / 1,5 uur)

        

Martinikerk en Waagstraatcomplex

ARCHITECTUURWANDELING

       

Tijdens deze stadswandeling zal onze stadsgids bewijzen dat Groningen een echte architectuurstad is. Zo heeft Groningen grote, internationaal vermaarde architecten geïnspireerd. Hoeveel andere steden kunnen claimen dat op loopafstand van elkaar projecten werden gerealiseerd door twee recente winnaars van de fameuze Pritzker Architecture Prize?

En buiten Amsterdam vind je nergens zoveel gebouwen in de stijl van de Amsterdamse School als in Groningen. Ook voor de liefhebbers van Jugendstil valt er veel te genieten.

Maar naast internationale toppers als Alessandro Mendini en Dominique Perrault zijn het juist de Groningse architecten die de stad veel hebben gegeven. Wat te denken van Siebe Jan Bouma, de zoon van een Friese timmerman, die een heel oeuvre achterliet in Groningen? Of Gerrit Nijhuis, die maar liefst 383 huizen, scholen en fabrieken in Groningen stad en ommeland bouwde?

Onze stadsgids zal je tijdens deze architectuurwandeling wijzen op oud en nieuw, detail en stedenbouwkundige visie, op beroemd en onbekend. Zo krijg je binnen 1,5 uur een goed beeld van de bijzondere architectonische waarde van Groningen.

(Vanaf €120,- (ex. BTW) / 1,5 uur)

        

Groninger Bierwandeling

GRONINGER BIERWANDELING
         

In de zeventiende eeuw telde bierstad Groningen maar liefst 80 brouwerijen. Het Groningse kluinbier werd in heel Noord-Nederland gedronken. Tijdens deze Groninger Bierwandeling gaan we op zoek naar de sporen van dit verleden. Maar we proeven ook het heden.

Deze bierwandeling voert je dwars door het historische hart van de stad. Van het prachtige Hoge der A loop je door gangen en stegen, over pleinen en markten naar een hedendaagse Groningse brouwer. Intussen vertelt onze stadsgids je alles over de geschiedenis van bierstad Groningen. De opkomst, de ondergang, de brouwerijen, de gilden en gevelstenen. Zo heb je Groningen nog nooit beleefd.

Aansluitend laten we je echt Gronings bier proeven. Bier gebrouwen met vakmanschap en passie. En dat proef je. Kortom, de Groninger Bierwandeling is het ideale uitje voor iedereen die van Groningen én van bier houdt.

Voor groepen bieden we een tarief op maat.

Brakke Tocht

BRAKKE TOCHT

        

Voor groepen die naar Groningen komen om te genieten van het rijke nachtleven, bieden wij het beste medicijn tegen de kater van de volgende dag. Met onze Brakke Tocht maak je niet alleen een stadswandeling van anderhalf uur vol humor door de Groninger binnenstad, je krijgt ook een brakke lunch inclusief bruistabletten en dubbele espresso.

We geven je bij de start een flesje water tegen de nadorst, daarna zorgen de frisse lucht, humor en beweging voor de beste genezing. We vertellen je de mooiste verhalen over Groningen, die allemaal met alcohol te maken hebben. Over nachtelijke avonturen van beroemdheden en legendarische Groningers.

Door het Dagbad van het Noorden wordt deze stadswandeling omschreven als ‘het beste medicijn tegen een kater’. Dus vertroetel je kater met onze Brakke tocht!

€ 120,- zonder lunch | mét lunch € 120,- plus € 15,- per deelnemer (bedragen zijn exclusief 21% BTW)

        

Stadswandeling Groningen op maat

STADSWANDELING OP MAAT

        

Het liefst verzorgen we een stadswandeling die je als gegoten zit. Een wandeling die het best bij jou past. Voor jouw klanten of relaties. Voor je vrienden of familie. Met een stadswandeling op maat halen we het beste uit Groningen voor jou.

Zo verzorgden we al eens een stadswandeling op maat voor de vrijwillige brandweer langs plekken in Groningen waar brand ooit een hoofdrol heeft gespeeld. Ook lieten we stukadoors uit het hele land de mooiste en historisch meest significante plafonds zien. En voor fans van de Amerikaanse zanger en Todd Rundgren maakten we een muzikale stadswandeling op maat met als kers op de taart een rondleiding door Vera!

De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, omdat in de rijke geschiedenis van Groningen elk onderwerp wel aan bod komt. Zeker voor bedrijven kan een stadswandeling echt een meerwaarde betekenen voor klanten en relaties die Groningen bezoeken. Jij bent trots op Groningen? Wij kunnen de stad als geen ander laten zien en laten beleven. Zo maak je van Groningen een unique selling point voor jouw onderneming of organisatie.

Inmiddels verzorgen we voor hotelgasten van het Hampshire Hotel Groningen Centre en het Apollo Hotel Groningen een stadswandeling op maat, waarbij we de deelnemers ophalen bij het hotel. Wil jij ook een stadswandeling op maat? Wil je Groningen laten zien op een manier die het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op via het aanvraagformulier of stuur een e-mail naar contact@stadsgidsgroningen.nl.

        

Wandel je mee?

       

Jouw naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Welke wandeling wil je?

 Unzipped Groningen Historische stadswandeling Groninger Bierwandeling Kunstwandeling Brakke Tocht Architectuurwandeling Culiniare wandeling Wandeling op maat!

Wanneer wil je wandelen?

Hoeveel deelnemers?

Jouw wensen


(het verzenden van de aanvraag verplicht je tot niets; we nemen binnen één werkdag contact met je op om de aanvraag te bespreken)