Over ons

Verliefd worden op Groningen. Dat overkwam Youp van ‘t Hek al aan het begin van zijn carrière. Zo mooi als hij het opschreef (en later nog een keer) kunnen wij het niet verwoorden. Dat hoeft niet. Groningen moet je beleven. Zien, ruiken, voelen en proeven. Dan beginnen de vlinders vanzelf te kriebelen in je onderbuik.

Volgens ons is een stadswandeling de ideale manier om Groningen te beleven. Want alleen maar rondlopen en kijken is niet voldoende. Een bruisende metropool. Een gezellig dorp. Ergens daar tussen in vind je Groningen. Wij vertellen je graag de verhalen die de stad gemaakt hebben tot wat het nu is.

Een stadswandeling moet daarom meer zijn dan het opdreunen van jaartallen en historische feitjes. Een stadswandeling moet je raken met verhalen die je laten lachen, of zorgen voor een brok in je keel, of je mond doen openvallen van verbazing. Een stadswandeling moet je laten zien wat je anders over het hoofd ziet. Soms moet je even je hand leggen op zeshonderd jaar oude kloostermoppen of de bladeren horen ritselen in één van de talrijke hofjes. Dan wordt waarnemen beleven.

Onze stadsgidsen zijn onze kracht en onze trots. Ze zijn deskundig, weten ontzettend, bijna obsessief veel van de stad en zijn al jarenlang hopeloos verliefd op Groningen. Onze stadsgidsen zijn echte verhalenvertellers, die weten wat een spanningsboog, een kop en een staart en timing zijn. En onze stadsgidsen zijn gastheren en – vrouwen, die het je naar je zin willen maken. Die je welkom willen heten in onze mooie stad.

En wij zijn wij? Wij zijn Anneliese Diertens en Arend Jan Wonink. Anneliese vindt Arend Jan een hele goede stadsgids. Arend Jan vindt Anneliese de beste event manager van Groningen. StadsgidsGroningen werd in 2012 geboren. Omdat we vinden dat er nog zoveel meer kan met stadswandelingen dan nu al gebeurt. Omdat we ondernemen leuk vinden. Omdat we het beste willen bieden.

Wandel je mee?

Stadswandeling Groningen
Stadswandeling Groningen