De Verborgen Schatten van Groningen is de hofjeswandeling van StadsgidsGroningen. Wandel mee met onze stadsgids in deze stadswandeling langs eeuwenoude gasthuizen met prachtige binnentuinen.

 

Of kies voor onze Hofjeswandeling Deluxe, dan laten we je niet alleen de mooiste hofjes van de binnenstad zien, maar nemen we je ook mee naar de Hortusbuurt. Dat is misschien wel het mooiste buurtje van Nederland, vol verborgen hofjes, groen en geschiedenis. Daarbij geniet je tussen twee stadswandelingen van een uur van een geheel verzorgde lunch.

          

 

Verborgen Schatten van Groningen: 1,5 uur / € 120,- (excl. 21% BTW)

*

Hofjeswandeling Deluxe (inclusief lunch én wandeling Hortusbuurt): 3 uur / € 35,95 (excl. 21% BTW) per persoon (op basis van 8 personen)

        

AANVRAAGFORMULIER

Het invullen van dit formulier verplicht je tot niets. Wel krijg je binnen een werkdag een passende aanbieding.

       

Voornaam en Achternaam

Email

 Verborgen Schatten Hofjeswandeling DeLuxe

Aantal personen?

Welke datum?

Bijzonderheden en wensen:

Pelstergasthuis

HOFJESWANDELING DELUXE

       

Onze Hofjeswandeling DeLuxe is eigenlijk een compleet dagje uit en de ideale manier om van jouw bezoek aan Groningen een unieke ervaring te maken.

Je start met een stadswandeling door de binnenstad van Groningen langs gasthuizen en hofjes. Zo krijg je de verborgen schatten van Groningen te zien en ervaar je de rust en schoonheid van de eeuwenoude binnentuinen.

Wat te denken van het Heilige Geest- of Pelstergasthuis? Het is het oudste gasthuis van Groningen en één van de oudste van Nederland. In 1267 jaar gaf paus Clemens de Vierde in ieder geval al toestemming om bij het gasthuis een begraafplaats en een kapel aan te leggen. Die kapel staat er nog steeds, inmiddels voorzien van een prachtig orgel en getooid met de oudste klok van Groningen.

Proef Groningen

Daarna is het tijd voor een heerlijke lunch. Wij kennen Groningen door en door en kunnen zodoende een selectie maken die aansluit op jouw wensen. Daarbij zijn we scherp op de beste prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt, kortom, lekker eten voor een redelijke prijs.

Wil je liever wat later van start gaan? Uiteraard geen enkel probleem. We kunnen de Hofjeswandeling DeLuxe ook combineren met een goed glas wijn en uitgebreide borrelgarnituur. We laten ons graag leiden door jouw wensen.

Een combinatie met een culinaire wandeling is helaas niet mogelijk. De meeste hofjes zijn tot 18:00 uur publiek toegankelijk.

Stadswandeling Hortusbuurt

De Hofjeswandelig DeLuxe wordt afgesloten met een smakelijk toetje; een stadswandeling door de mooie Hortusbuurt. Het is een van de mooiste en oudste buurten van Groningen. De oudste gebouwen stammen uit de zeventiende eeuw.

We laten je graag de vele hofjes zien die in de buurt verscholen liggen. We komen op plekken waarvan zelfs de meeste Groningers niet weten dat ze bestaan. Ook hier vertellen we je de verhalen die de buurt zijn kleur geven.