Toddies genieten van Harmonie en Vera

26 feb Toddies genieten van Harmonie en Vera

Vrijdag 19 februari was voor veel fans van Todd Rundgren een bijzondere dag. De Amerikaanse muzikant en producer speelde ‘s avonds samen met het Noord Nederlands Orkest muziek van zijn nieuwste project Up Against It. Van over de hele wereld waren ‘Toddies’ naar Groningen gekomen om hun held live te zien spelen in de Oosterpoort.

StadsgidsGroningen verzorgde voor de fans een Engelstalige stadswandeling door Groningen mét een rondleiding door Vera als kers op de (wandel)taart.

De stadswandeling ging van start voor het Groninger Museum. De rode TRGT 3draad in de verhalen van stadsgids Arend Jan was muziek, want daar waren de Toddies tenslotte voor naar Groningen gekomen.

Zo werd bij het Harmoniegebouw stilgestaan om de fans te vertellen over de concertzaal met zijn unieke akoestiek die daar tot 1973 stond. En Harmony speelt een belangrijke rol op Utopia, wellicht het bekendste werk van Rundgren. De stichting van Todd Rundgren die muziekonderwijs wil stimuleren heet Spirit of Harmony.

De stadswandeling werd afgesloten met een rondleiding door Vera. Bedrijfsleider Sigo Koning vertelde met veel enthousiasme over het heden en verleden van het beste poppodium van Nederland. De Toddies vergaapten zich aan de vele posters en stickers van bands en artiesten die ooit in Vera speelden. Na afloop kochten velen spontaan een t-shirt.

TRGT 1

 

Voor StadsgidsGroningen was het de eerste keer dat we speciaal voor concertgangers een wandeling organiseerden. Volgens de fans was het een van de hoogtepunten van hun bezoek aan Groningen. Ook voor ons smaakte het naar meer.

Een stadswandeling op maat verzorgen we ook graag voor jouw bedrijf of organisatie. Heb je gasten of klanten die je wilt trakteren op het mooiste dat Groningen te bieden heeft? Wij laten het graag zien en maken er een onvergetelijke belevenis van.

Veel wandelplezier!
Annelies & Arend Jan

799 Comments

Post A Comment