Dit voorjaar in Groningen? Maak een stadswandeling!

09 feb Dit voorjaar in Groningen? Maak een stadswandeling!

De dagen worden alweer langer en nog even en de temperatuur gaat ook stijgen. Tijd om de benen te strekken dus. Tijd voor een stadswandeling? Wij nemen je graag mee door Groningen, de leukste stad van Nederland, aldus Bert Wagendorp in de Volkskrant. Het staat er echt. En terecht. Onze stadsgidsen weten dat al lang. Als je klaar bent met de rondleiding door de historische binnenstad weet jij het ook. Wedden?

Toch zijn niet alle verhalen die we je gaan vertellen leuk. De geschiedenis van GroningeVoorjaar in Groningenn telt een paar inktzwarte bladzijden. Nog steeds zie je de ellende die de Tweede Wereldoorlog heeft aangericht overal terug in de stad. Daar staan we bij stil.

Maar veel is ook om te bewonderen. De mooie gebouwen, de prachtige hofjes van onze middeleeuwse gasthuizen, onze markten en eeuwenoude kerken. Soms hoeven we dan niks te vertellen, maar alleen maar te laten zien.

Maar de verhalen, die maken Groningen juist ook zo bijzonder. Over pelgrims op zoek naar een arm van een heilige. Over een Franse generaal wiens naam gebeiteld staat in de Arc de Triomphe te Parijs. Een Duitse bisschop die zich het zuurkool met spek van het bord liet schieten.

Een stadswandeling is altijd een belevenis. Voor ons stadsgidsen steeds weer opnieuw. Voor de deelnemers des te meer. We mikken op niets meer of minder; we willen je iets bieden dat je niet snel weer vergeet. We willen dat je Groningen in je hart sluit. Wandel je mee?

We verzorgen stadswandelingen voor grote en kleine groepen, voor mensen met honger en dorst, voor mensen die er al veel van denken te weten en voor mensen die juist nog veel willen leren, voor jouw zakenrelaties of misschien wel je broer of zus. Hoe dan ook, we denken met je mee en maken er iets bijzonders van.

Ook dit komend voorjaar weer.

738 Comments

Post A Comment