Walking dinners zijn hot in Groningen!

16 feb Walking dinners zijn hot in Groningen!

Het aantal walking dinners dat StadsgidsGroningen verzorgt is sinds 2014 verdubbeld. Walking dinners zijn culinaire stadswandelingen, waarbij je een stadswandeling combineert met eten in drie verschillende restaurants. Vooral bedrijven maken steeds meer gebruik van walking dinners als bedrijfsuitje voor personeelsfeesten of team-building.

Groningen is niet alleen een prachtige stad met een rijke en fascinerende geschiedenis, maar biedt ook heerlijk eten in honderden eetcafés en restaurants. Met een walking dinner proef je van beide.

Gezellig samen wandelen en heerlijk eten.

‘We vragen alle deelnemers altijd achteraf wat ze ervan vonden en we krijgen alleen maar hele positieve reacties’, zegt Annelies Diertens van StadsgidsGroningen. ‘Onze klanten waarderen vooral de combinatie van lekker eten en wandelen, waardoor je niet de hele avond op dezelfde plek zit. Je steekt er wat van op, maar het is vooral leuk en ontspannen. Er wordt altijd ontzettend veel gelachen’.

Bij een walking dinner eet je het voorgerecht, het hoofdgerecht en het nagerecht in steeds een ander restaurant of eetcafé. Tussen de gangen door maak je een stadswandeling waarbij een ervaren stadsgids je de mooiste verhalen over Groningen vertelt. Zo wordt lekker eten, bewegen en gezellig samenzijn op een bijzondere manier gecombineerd. ‘We bieden in één avond het beste wat Groningen te bieden heeft’.

Ook voor Groningers

Wat opvalt bij de aanvragen is dat steeds meer Groningers met een walking dinner hun stad beter leren kennen. ‘Groningse bedrijven en instanties laten zo vaak op een leuke manier hun relaties kennis maken met het beste wat de stad te bieden heeft. We laten tenslotte niet alleen de mooiste gebouwen, hofjes en stadsgezichten zien, maar gasten proeven ook het lekkerste eten dat de stad te bieden heeft’, aldus Annelies.

‘Maar het zijn vaak de Groningers zelf die aan het eind van een walking dinner aangeven veel geleerd te hebben over de stad waar ze soms al hun hele leven wonen’, zegt stadsgids Arend Jan Wonink. Volgens hem is een walking dinner dan ook een leuk alternatief voor iedereen die in Groningen eens wat anders wil. ‘Alleen de humor is droog tijdens de stadswandeling, de verhalen vertellen we het liefst zonder al te veel jaartallen. Het is tenslotte geen geschiedenisles.’

Verdubbeling walking dinners

StadsgidsGroningen zag het afgelopen jaar het aantal culinaire wandelingen, zoals de walking dinners ook wel worden genoemd, verdubbelen. Mogelijk biedt de populariteit van Groningen als bestemming voor toeristen en dagjesmensen een verklaring. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat Groningen steeds beter bezocht wordt.

‘Maar we merken ook dat mond-op-mond reclame helpt. En dat is voor ons de mooiste manier natuurlijk. Dan weet je dat je met de walking dinner misschien wel het leukste uitje van Groningen aanbiedt. En daarom zijn walking dinners hot in Groningen!’ aldus Annelies.

Ook een walking dinner in Groningen doen? Stuur een e-mail naar contact@stadsgidsgroningen.nl of bekijk onze pagina over culinaire wandelingen.

Veel wandelplezier,
Annelies & Arend Jan

810 Comments

Post A Comment