05 jun ARCHITECTUURSTAD GRONINGEN IN TOP VIJF

Uit het derde Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy blijkt dat Groningen de op twee na populairste stad van Nederland is. Alleen Maastricht en Amsterdam scoorden hoger. Groningen als merk doet het dus goed!

Uit dat zelfde onderzoek blijkt ook dat Groningen wat minder goed gewaardeerd wordt als het gaat om architectuur. Groningen eindigt dan op een ook niet onverdienstelijke negende plek. Niet slecht, toch?

Nou, wij vinden dat Groningen een hogere plek op de ranglijst verdient. Juist qua architectuur valt er veel te genieten in de Hoofdstad van het Noorden!

We nodigen alle 12.750 deelnemers dan ook uit om met ons een architectuurwandeling te komen maken. Onze stadsgidsen laten graag zien dat een hogere  notering meer recht doet aan ons architectuuraanbod.

Top vijf
Die waardering blijkt wel uit een ander onderzoek. De Atlas voor gemeenten heeft dit jaar als thema Erfgoed. Groningen eindigt hier als vijfde in de ranglijst van steden met de meest aantrekkelijke architectuur!

Kijk, dat lijkt er meer op.

Groningen biedt dan ook een fijne mix aan bouwstijlen en heeft tal van beroemde en minder beroemde architecten geïnspireerd om mooie bouwwerken neer te zetten. Alessandro Mendini, Toyo Ito, Dominique Perrault, Ben van Berkel, Rem Koolhaas en Berlage om er maar een paar te noemen.

Maar juist wat meer onbekende architecten als Siebe Jan Bouma, Gerrit Nijhuis en A.Th. van Elmpt hebben Groningen verrijkt met veel moois.

Uiteraard laten wij dat graag aan je zien. Met een stadswandeling door architectuurstad Groningen.

Dus wandel mee!

Veel wandelplezier,

Annelies & Arend Jan

No Comments

Post A Comment