StadsgidsGroningen op Podium TV!

07 jan StadsgidsGroningen op Podium TV!

Onze stadsgids Arend Jan is te zien in een aflevering van Qwestie van Tijd, een nieuw televisieprogramma van Podium TV. Deze uitzending staat in het teken van de Oude Kijk in ‘t Jatstraat in Groningen. Hoe komt de straat aan deze bijzondere naam? Wij mochten de smeuïge versie van het verhaal vertellen, namelijk de legende waarin Bommen Berend en Carl von Rabenhaupt een rol spelen.

Jona van Keulen van de Groninger Archieven en stadshistoricus Beno Hofman verzorgen de historische duiding. Die verzorgen wij uiteraard ook tijdens onze stadswandelingen. Bekijk hieronder de uitzending:

Arend Jan heeft inmiddels de smaak te pakken en droomt van een doorbraak in Hollywood. Iets over een filmserie met de titel City Guide, waarin een stadsgids naast het rondleiden van toeristen, ook bevallige jongedames uit de handen van gemene schurken redt. And the Oscar goes to…

Afijn, wij vermoeden dat Arend Jan voorlopig wel te boeken blijft als stadsgids in Groningen.

Opvallend is dat veel Groningers aan het begin van de uitzending geen idee hebben waar de naam van de Oude Kijk in ‘t Jatstraat vandaan komt. Het is dan ook helemaal geen gek idee om een keer mee te lopen met één van onze stadswandelingen door Groningen. Je bekijkt de stad na afloop met andere ogen. Dat beloven we.

Wij wensen je alvast veel wandelplezier!

 

Annelies & Arend Jan

No Comments

Post A Comment