Stadswandeling door Groningen? Wij leveren maatwerk!

29 jul Stadswandeling door Groningen? Wij leveren maatwerk!

stadswandeling groningen maatwerl

Perfecte dagje uit! Stadswandeling op maat door Groningen.

Misschien vind je het interessant om van onze stadsgids te horen dat de Martinitoren niet alleen uit Bentheimer zandsteen is opgebouwd, maar ook uit zandsteen uit Obernkirchen, waaruit ook de Tower van Londen is opgetrokken.

Maar wellicht hoor je liever hoe Herman Brood ooit inbrak in een apotheek aan de Vismarkt, op zoek naar nachtelijke ‘medicatie’. Of bij welke Febo Youp van ‘t Hek spontaan een conference gaf.

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen interesses. Gelukkig biedt Groningen voor iedereen meer dan genoeg verhalen.

Daarom leveren we het liefst maatwerk, met een stadswandeling op maat. Zo kunnen we het beste inspelen op jouw voorkeuren. En zo wordt een stadswandeling door Groningen een echte belevenis, waar je met plezier aan zult terugdenken.

Hoe dat werkt?

Stadswandeling op maat

Voor de vrijwillige brandweer uit Noord-Holland maakten we onlangs een stadswandeling op maat. Ze wilden een wandeling die niet te zwaar op de maag zou liggen; niet teveel jaartallen, maar leuke feiten en verhalen, leerzaam en ontspannen kortom.

Onze stadsgids nam de groep mee naar het Harmoniecomplex. Daar stond ooit een concertzaal met misschien wel de beste akoestiek ter wereld, die helaas door brand werd verwoest. Vervolgens liep de groep naar het majestueuze Academiegebouw, dat begin vorige eeuw in de plaats kwam van het vorige Academiegebouw, dat helaas door brand werd verwoest…

Je raadt het al. Brand was het thema van de wandeling. Het was tenslotte ook het thema dat de groep verbindt. Onze stadsgids liet graag zien hoe vuur de stad veranderd en gevormd heeft.

Na afloop van de wandeling werd er heerlijk gegeten en geborreld in…eetcafé De Ouwe Brandweer!

Maatwerk

We gaan daarom graag voor jou aan de slag om een stadswandeling op jouw voorkeuren af te stemmen. Voor jouw perfecte dagje uit in Groningen!

Voordat we gaan wandelen, willen we daarom graag weten wie je bent en waar je het liefst meer over wilt horen. En waarom je juist Groningen hebt gekozen. We willen namelijk dat jij je geen moment verveeld.

De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Een stadswandeling langs alle antiek- en curiosawinkeltjes? Wandelen door de Middeleeuwen of treden in de voetsporen van de Canadese bevrijders? Langs de Groninger kerken of hofjes? Bruine cafés? Ateliers? Beelden van Willem Valk? Een groene wandeling met oog voor alle flora en fauna in de stad? Een brakke tocht na een avondje stappen?

We denken graag met je mee.

Veel wandelplezier!

Annelies & Arend Jan

No Comments

Post A Comment