Koud en nat? De winter is ideaal voor een stadswandeling!

20 jan Koud en nat? De winter is ideaal voor een stadswandeling!

Lekker knus tegen elkaar aan kruipen op de bank en Netflixen, warme chocolademelk met een dot slagroom, of een goed glas wijn bij de gloed van de open haard – ach, de winter is zo slecht nog niet. Maar een stadswandeling? Is dat nou een activiteit die je in de winter moet doen? Natuurlijk, mooi met sneeuw, maar meestal is het koud en nat toch? Uit ervaring weten we dat de winter juist een mooi jaargetijde is om Groningen te verkennen.

winter stadswandeling groningen

Het Hoge der A  is één van de mooiste plekjes in Groningen.

Tegen koude kun je je kleden en natte straten geven ook weer sfeer. Juist in de winter is er veel ruimte in de stad, waardoor je meer tijd en rust hebt om de mooie gebouwen, straten, pleinen en hofjes op te nemen. Als het donker wordt verandert Groningen langzaam in een sprookje met de vele lichtjes die de stad versieren. De monumentale gebouwen worden mooi aangelicht.

En wat is er nou fijner dan die warme chocolademelk of dat glas rode wijn te drinken na een heerlijke winterwandeling door een van de mooiste binnensteden van Nederland? Wij weten waar je dat het leukst kan doen. Halverwege opwarmen met een kom snert? Onze gids weet waar je die het lekkerste eet. Zo maak je juist met een stadswandeling jouw winterse bezoek aan Groningen extra speciaal.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.